Chia-siemenistä apu hiustenlähtöön ja kynsien kasvuun

Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmisten hiuksista voi päätellä syövätkö he hyvin vai niukasti. Toki geenit varmasti vaikuttavat asiaan onko paksu vai hento tukka, mutta aika usein esim. hoikilla naisilla on ruma, ohut tukka kun taas useammin normaali vartaloisilla näkee paksuja ja hyvinvoivia hiuksia. Tuskin on sattumaa, vaikka varmati poikkeuksiakin joukkoon mahtuu. Kun ruokaa/ravintoa tulee enemmän kuin nipin napin riittävästi näkyy se varmasti hiuksissakin. Sen jälkeen kun itse aloitin tämän fitnesshömpän, eli kisadietin sain hyvin huomata tämän jutun pitävän paikkaansa.

hemp-seeds

Ruuat eivät olekaan jatkuvasti plussalla vaan vedetäänkin kalorit miinukselle muutamien kuukausien ajaksi ja kisojen jälkeen alkaa sulkasato. Kilpirauhasarvojen ollessa kuitenkin kunnossa. Joku diettaamisessa saa hiukset lähtemään. Ekoista kisoista on nyt noin 1,5vuotta ja voisikohan karkeasti arvioida, että tukkani on ohentunut diettien jälkeen vähintään 1/3. Tänä vuonna tullaankin siihen, että jouduin tilaamaan tekotukkaa kun tällä luruletillä ei enää viitsi lavalle lähteä. Mulle henkilökohtaisesti tosi noloa ja inhottava juttu turvatutua tekotukkaan. Olen omilla ruokapelleilyillä pilannut oman tukkani. Vaikka onneksi on ilo huomata, että muutamia kuukausia kisojen jälkeen tukka alkaa jälleen kasvaa, paksuuntua ja jatkuva irtoaminen loppuu. Kun ravinto palaa taas normaaliksi, alkaa tukkakin taas voida paremmin. Fatka taitaa vaan olla, että jos meinaan kisata edes kerran vuodessa ei parin vuoden päästä ole hiuksista enää hirveästi mitään jäljellä.

petebanneriffuusilogoTilaa chia-siemenet: http://fitnessfirst.fi/siemenet/chia.html

Mistä sitten apua hiusongelmiin. 2013 kokeilin Prioriniä tuloksetta. 2014 kisojen jälkeen on avainsanana ollut chia-siemenet. Apu löytyi aivan vahingossa. Mieheni oli kesällä ottanut käyttöön chia-siemenet aamupirtelöihin ja rahkoihin ja ihmetteli syksyllä ääneen kun kynnet kasvaa kovalla vauhdilla. Mietimme hetken mistä se voisi johtua, onko muutoksia ruokavaliossa ja sieltähän löytyi chia! Tämän jälkeen otin itsekin tuotteen käyttöön pienen googlettelun jälkeen ja esim. hevostenomistajat ovat löytäneet jo aikoja sitten avun chiasta. Sama tuote ja jos eläimillä toimii, miksi ei myös ihmisillä. Hyvin paljonhan samoja tuotteita käytetään ristiin eläinten kanssa.

chia-300gTilaa chia-siemenet: http://fitnessfirst.fi/siemenet/chia.html

10614286_10204533961205139_461652468300139496_n

Tässä heppasivujen käyttökokemuksista:

”Karva kiiltää, jouhet ja harja ovat helposti kammattavissa.”

”Karva kiiltää ja harjamarron hilseily on hävinnyt. Myös vatsan ajoittaiseen löysyyteen chia on tuonut apua.”

”Rupesi vanhalla patsaallakin tukka taas kunnolla kasvamaan. Mahakin voi hyvin, kiitos chian!”foodin-300

”Vatsani voi hyvin , stressinsietokykyny on kasvanut hirmuisesti, sekä olen paljon tyytyväsempi elämääni. Kun voin hyvin sisäisesti , voin myös hyvin ulkoisesti! Jouhenikin ovat saaneet aivan uuden boostin ja kasvaa silmissä!! Emäntäni on hyvin kiitollinen löydettyään tämän tuotteen ruokavaliooni!”

 

Chiaa muuten kuvaillaan näin:

Vatsaa ja suolistoa hellivä koostumus. Turvotessaan muodostaa paljon limaa. Rehu soveltuu hyvin ravinnoksi hevosille joilla on mahahaavoja tai ovat toipumassa mahahaavoista sekä hevosille joilla on muita suolistoperäisiä ongelmia, kuten vettä ulosteen seassa tai ripulia. Runsaan pitoisuuden hyviä öljyjä ansiosta rehu sopii erittäin hyvin kutiseville, kuivasta ihosta, katkeilevista jouhista ja huonosta karvasta, kuivista ja halkeilevista kavioista kärsiville hevosille. Rehu ei sisällä ollenkaan sokereita.  Rehu sisältää paljon proteiinia, rasvaa ja hyvää kuitua sekä hivenaineita, vitamiineja ja antioksidantteja.

Aika loistavat myyntipuheet (näistä sais ottaa superfoodkaupatkin mallia)! Nyt mulla onkin ollut chia-siemet päivittäin käytössä, on dietti tai ei. Hyvien rasvahappojen vuoksi soveltuu myös dietillä käytettäväksi. Hiusten palautuminen lähtikin käyntiin viime kisojen jälkeen huomattavasti nopeammin kuin edellisenä vuonna, varmasti kiitos chian. Uutta tukkaa puskee hyvää vauhtia! Chia-siemenet antavat myös mukavan koostumuksen esim. rahkan sekaan sekoitettuna.

Chia-siemenistä loihdit myös nopeasti marjahillon. Tässä pari reseptiä :)

MANSIKKA-CHIA-HILLO

2 dl mansikoita

2 rkl chia-siemeniä

makeutusainetta tai vaikka hunajaa

Soseuta mansikat esim sauvasekoittimella. Lisää chia-siemenet ja halutessasi makeutusaineet. Lisää mahdollisesti vettä. Jätä hillo paksuuntumaan jääkaappiin yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.

 

vadelmahillo-resepti_0http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa/kiihkean-kokin-rakkaushillo

 

 

 

 

3 thoughts on “Chia-siemenistä apu hiustenlähtöön ja kynsien kasvuun

  1. Kiitos chia siemen tiedosta. En ole ennestään kokeillut ja nyt voisin jopa kokeilla. Varsinkin mahaa varten… Hius asiaan haluan kommentoida että itselläni ei ole käynyt että painon vaihtelun takia ois hiusten määrä vaihdellut. Sairastuin teininä syömishäiriöön ja hiukset ei muuttunut. Mul kävi jopa niin että niiden kasvu kiihtyi. En tiedä miksi… Mut veikkaan että jatkuva painon vaihtelu ei varmaan tee hiuksille hyvää sinun kohdalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *