Herkullinen protsku-täytekakku

Kesä on juhlien ja mansikkakakkujen aikaa! Oma suosikki on aina ollut ehdottomasti mansikkakakku ja olen aina vähän pyöritellyt päätäni banaaneille, lakoille, mangoille yms. täytekakun välissä. Jokainen voi onneksi tehdä mieluisan ja tästäkin reseptistä on moneksi! Rohkeasti vain korvailemaan marjoja tai  protskua omaan makuun sopivaksi. Tämä ohje on n. kuudelle henkilölle (jonkun mielestä ehkä reippaasti useammalle 😉 )

Kakusta tulee erinomaisen hyvä, eroa normaaliin vehnäjauho/sokeri/kermakkuun ei välttämättä edes huomaa jos ei asiaa tiedä. Ero tulee siinä, että miehetkin tykkää ja ottavat lisää. Meillä esim. avopuoliso ja pikkuveli eivät ole kovin makean perään ja eivät juhlissa välttämättä edes syö koko täytekakkua äklöolon vuoksi, mutta tätä maistui useampi pala ja ei tule huono-olo. Pienoisena riskinä toki on jos ennen on riittänyt lasten synttärijuhliin yksi kakku, saattaa niitä nyt tarvita aika monta enemmän 😉 Huippu herkku ja tiukkapipoisellekin sopii varmasti päivän kaloreihin mukaan. Ehkä jopa dietillekin!

Kakkupohja:

1 muna

5 valkuaista11733227_10206411902912508_6417947_n

50g SportLife vanilja hera (tai esim. banaanikakun kanssa suklaa voi toimia hyvin)

25g valkosuklaa-mansikka pudding (pudding ei välttämätön, voit korvata määrä heralla)

3rkl Foodin kookosjauho

6rkl kaurahiutale

1rkl leivinjauhe

1rkl psyllium

1 rkl Foodin tocojauhe (tai esim. joskus olen laittanut pari rkl pellavansiemenrouhetta tai leseitä)

Makeutusainetta maun mukaan (ei steviaa, pilaa yleensä kitkeryydellään kaiken..)

Kaikki sekaisin ja uuniin 200asteeseen noin reilu vartti. Itse tein tuplasetin (toinen pohja pakkaseen)  ja siitä tuli pellillinen. Jaoin sen neljään osaan, mistä kaksi per kakku.

Niin kun huomaa soveltamis varaa on paljon. Kookosjauhokaan ei välttämättä ole välttämätön. Tuolla ohjeella olen kuitenkin saanut aivan loistavan kakun, samoin kuin suluissa olevia, korvaavia tuotteita käyttäen.

Kun kakkupohja on valmis, anna jäähtyä ja leikkaa/revi varovasti ohut paistopinta pois. Leikkaa pohjat kahteen osaan, jolloin saat neljä kerrosta. Itse halusin pyöreän kakun ja käytin nurkista tulevat ylijäämäpalat vielä hyödyksi ja sain viidennen kerroksen.10389181_10204547313418936_4723448995006822503_n

Pohja mistä on osittain poistettu kevyesti ruskettunut paistopinta pois.

11737125_10206411902872507_518975040_n

Sivussa kahden kakun reunapalat, mitä voi hyödyntää keroksissa tai herkutella niillä muuten vaan 🙂

Täyte:

200g mansikoitaflora_vanilla_12__250_ml_px1000

250g rahkaa

1rkl chiansiemeniä

makeutusainetta

Survo mansikat tai vedä tehosekoittimen läpi, kaikki sekaisin.

Päällinen:

1dl Flora vanilja (vaahdota) n.190 kaloria.

tai jos haluat keventää kakkua voit päällystää sen kermavaahdon sijaan makeutusaineella/heralla makeutetulla rahkalla.

Koristeluun käytin 300g tuoreita mansikoita.

11717248_10206411902992510_66699687_n

10565025_10204549174945473_4626288681897091131_nNyt on kaikki tarvittava kasassa ja ei kun vaan kakku kasaan.

Kostuta kakku vedellä, mehulla tai maidolla.

Lado vuoroin täyte ja pohjat kerroksittain päällekkäin ja lopuksi koristele kakku.

 

Viimeksi tein melkein vastaavalla ohjeella kakun http://pauliinateittinen.fi/isanpaivakakku/ kes syksy 141mistä tuli myös loistava, mutta tämä uusi on vielä parempi kun itse taikinaa on vähemmän suhteessa täytteeseen. Toki tällä uudella ohjeella kakku on myös hiukan pienempikin.

Energiasisältö (laskettu Flora vaniljalla päällystettynä)

Kalorit koko kakku: 1068kcal

Hiilarit: 108g

Protskut: 76g

Rasvat: 29g

Kuidut: 44g

Per annos: 178kcalfoodin-300

Hiilarit: 18g

Protskut: 12,6

Rasvat: 4,9

Kuidut: 7g11733227_10206411902912508_6417947_n

 

 

 

2 thoughts on “Herkullinen protsku-täytekakku

  1. Vautsi! Suurena makean ystävänä tätä pitää ehdottomasti joskus kokeilla, kun mahdollisuus tulee (ruokkis antaa myöten) 😀

    1. Korvaa vaan kermavaahdon rahkalla, niin pitäs sopia mihin tahansa ruokavalioon (paitsi tietty hiilarittomaan) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *