Isänpäiväkakku

Täytekakku, n. 9 palaa

Kakusta tuli hyvin proteiinipitoinen, mitä voi tasoittaa vähentämällä proteiinijauhon määrää ja lisäämällä esim. kaurahiutaleiden määrää. Rasvaa taas saa vähemmäksi jättämällä esim. kookosjauhot ja pellavansiemenrouheen pois.

Kakusta tuli todella hyvän makuinen. Isäni joka ei ole aikaisemmin tutustunut proteiinileivonnaisiin tykkäsi myös. Ero normaalin kakun välillä on lähinnä se, ettei kakusta saa pahaaoloa vaikka söisi kuinka (sokerin puuttumisen vuoksi).

kes syksy 141

Pohja:

2 munaa

– 10 valkuaista

– 7 (n. 150g) kauhallista vaniljaheraa

– 6 rkl pellavansiemenrouhe

– 6rkl kaurahiutaleita

– 6rkl kookosjauhoja

– 1rkl leivinjauhetta

– 2 rkl psyllium

– Hermesetas makeutusainetta

– vettä

Kaikki sekaisin ja kaada seos uunipellille.

200 asteiseen uuniin noin 15min.

Leikkaa halutun muotoiset pohjat (leikkasin 4 kerrosta) ja halutessasi irrota ohut, kiinteämpi päälliskerros paloista.

10389181_10204547313418936_4723448995006822503_n

Täyte:

– mansikoita n. 250g

– maitorahka 250g

– 1rkl vaniljahera

– makeutusainetta

Survo mansikat ja kaikki sekaisin.

10565025_10204549174945473_4626288681897091131_n

Päälle:

– Vajaa purkki Flora vanilja vaahtoutuva 17prossaa rasvaa

Vaahdota vaniljakastike ja koristele kakku10565025_10204549174985474_3856714342078828644_n.

Tarjoile ja nauti!

Ravintoarvot

Koko kakku: 2060kcal

Hiilarit: 130g

Rasvat: 60g

Protskut: 250g

 

Pala: 230kcal

Hiilarit: 14g

Rasvat: 7g

Protskut: 27g

 

 

 

One thought on “Isänpäiväkakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *