Raaka(?)kakku kokeiluja ja resepti 1.

Lähdin tuossa helatorstaina makeannälkään kokeilemaan ”raakakakkuja”.  En ole ihan perillä mitkä ovat tiukat kriteerit raakakakulle esim. makeutusaineen ja kaurahiutaleiden suhteen. En kuitenkaan halunnut käyttää esim. kookossokeria mitä usein raakakakuissa käytetään vaan korvaan sen mielummin kalorittomalla makeutusaineella. Kokeilusta tuli varsin onnistunut. Kolmesta kaksi oli omaan makuun ja kaikista kolmesta avopuoliso piti. Kahdesta omasta lempparista laitan reseptit. Tässä ensimmäinen!

11255809_10205942012285536_3284980413811322779_n

Tässä yksi suklainen resepti:

Tarvitset vahvan tehosekoittimen. Myös rupusempi käy, ”taikinasta” vaan ei tule sillon niin hienoa, mutta ei ole niin just 🙂

N. 15x20cm lautanen, tai vaikka n.25cm halkaisjan vuoka.

11255809_10205942012205534_5477172401688279657_nPussikat ja purkit osoitteesta: http://fitnessfirst.fi/

Pohja:

* 40g kaurahiutaleita

* 80g pekaanipähkinöitä

* 1/2tl suolaa

* makeutusainetta

* 1tl kanelia

* loraus vettä

Kaikki tehosekoittimella sekaisin ja painele tasaisesti kakkupohjaksi.

Täyte:

* 50g mulperinmarjoja

* 120g taateleita

*20g lucumajauhetta

* vähän suolaa, vettä ja makeutusainetta

Kaikki tehosekoittimella sekaisin ja levitä seos pohjan päälle.

Kuorrute:

* n.25g kookosöljyä (n.2 rkl)

* 35g raakakaakojauhetta

Sulata kookosöljy lämpöhauteessa, sotke kaakaojauhe ja lisää halutessasi joukkoon esim. kaakaonibsejä.

Kaada sulanut suklaa kakun päälle.

Laita kakku pakkaseen/tai jääkaappiin kunnes se on jähmettynyt. N.20-50min.

Tarjoile ja herkuttele!

11255809_10205942012245535_7851480252205888892_n

Ravintoarvot:

Koko kakku n.1500kcal

Hiilarit 147g

Protskut 32g

Rasvat 92g

 

Annoksia tulee ehkä n.8, sillä kakku on aika tujakkaa. Jopa minulle jolle suklaa uppoaa yleensä aika vaivatta 🙂

 

FFO

One thought on “Raaka(?)kakku kokeiluja ja resepti 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *