Yhdessä autamme enemmän!

Näin jouluna on hyvä muistaa aina toinen toisiamme. Toivottavaa tietysti olisi, että ajattelisimme toisiamme myös muulloin ja oltaisiin avuksi tavalla mihin kykenemme. Auttaisimme myös tuntemattomia, tuoden sekä saajalle, että itsellemme hyvää mieltä auttamalla. Olen koonnut tähän omia mielenkiinnon kohteitani, missä haluaisin olla mukana ja joissa osassa varmasti tulen vielä joku päivä olemaan. Löytyisiköhän näistä sinulle mitään millä voisit tuoda iloa/apua muille?

-Perhekummitoiminta http://www.verkkoviestin.fi/lionsvantaahelsinge/palvelutoiminta/mannerheimin_lastensuojeluliiton_perhekummitoiminta/                                                         VeriRyhma

-Kaverikoiratoiminta  http://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat

-Saattoihoidon tukihenkilö http://www.cancer.fi/osallistu/kouluttaudu-saattohoidon-tukihen/

-Kadonneen etsinnät koiran kanssa, tai ilman http://www.vapepa.fi/etsinta

– Kantasolujen luovutus http://www.veripalvelu.fi/www/34

-Munasolujen/veren luovutus http://www.vaestoliitto.fi/lapsettomuusklinikka/tule-luovuttajaksi/munasolujen-luovutus/

– Koirien verenluovutus  http://www.animagi.fi/koirat/veripankki

– Luonnonsuojelu http://wwf.fi/vaikuta-kanssamme/vapaaehtoistyo/

 

_dsc4278Kuva Riikka Holappa, Kennelliitto

Mielestäni jokaisen velvollisuus on tehdä edes jotain hyvää, muutakin kuin vain oman perhepiirin tms. sisällä. Toisinaan tosin oma lähipiirinkin voi kaivata apua niin paljon, ettei aikaa ja energiaa enää muihin riitä. Ymmärrettävästi kaikilla  ei ole esim. varaa osallistua vaikka joulun hyväntekeväisyys kohteiden tukemiseen, mutta on paljon asioita mihin ei tarvita rahaa. Ymmärrettävästi kaikilla ei ole aikaakaan sitoutua moniin juttuihin, mutta aina löytyy sen verran aikaa, että edes verenluovutukseen voi mennä. Tai työssäkäyvänä tinkiä yhden viikon työmatka-autoiluista tai jostain omasta pienestä ostelusta, että voi tehdä edes jouluna yhden vähävaraisen lapsiperheen lapsen onnelliseksi mukavalla lahjalla. Tai miltä kuulostaisi kuukausi ilman makeisia ja alkoholia ja niillä rahoilla tehdä toiselle hyvää? Tai vaihtoehtoisesti auttaa syrjäytynyttä nuorta olemalle hänelle hyvänä esimerkkinä ja harrastekaverina vaikka kuntosalilla? http://yle.fi/uutiset/tukihenkilosta_voi_tulla_nuoren_ystava/6863954  Tai voisitko tehdä ylityöllistetylle tuttava perheelle karhun palveluksen siivous/lastenhoitoapuna?

Pidetään toisistamme hyvää huolta!

hjm_nettibanneri_www-mll

http://jyvaskyla.suurellasydamella.fi/index.php?sivu=35458

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *